מתקדמים אל מצלמות עגורן צריח
תם עידן האתתים ושפת הגוף: מצלמת מנוף מעבירה למפעיל תמונה מלאה בכל תנאי שטח ואקלים
מצלמת מנוף שמאפשרת לראות הכל בכל מצב
לא הגיע הזמן לחסוך בכוח אדם, להגדיל את תפוקת המנופאים ולעלות את אתר הבנייה שלכם לליגת העל?
מכירים אתרי בנייה שמתנהלים עדיין באופן שנשמע ונראה כמו תיאור הסיפור המקראי על "מגדל בבל"? העובדים מדברים בשפות שונות, מתקשרים אחד עם השני בעיקר בשפת גוף ומתגברים על המרחקים בתוך האתר כדי לתקשר ביניהם בדרכים מיושנות, כגון מכשירי קשר. פעם, לפני שהיו פתרונות טכנולוגיים, לא היתה ברירה אבל היום זה מחזה מיותר. באמת נשמע לכם הגיוני שמפעיל המנוף שיושב לו בתא גובה רב מעל פני האדמה, צריך לכוון את האנקול בעזרת עובד שנמצא למטה ומתקשר איתו בסימנים ומכשיר קשר?
למה לנחש כשאפשר לדעת?
המנופאים באתר הבנייה מסתמכים בעיקר על אתתים, שלא תמיד מצליחים לתקשר איתם בשפה ברורה ולספק להם את ההכוונה הנדרשת להם. לא אחת מתבזבז זמן יקר על הנפות עיוורות בגלל מגבלות ראייה ושדות ראייה מתים באתרים. זה עולה כסף ולפעמים עולה גם על העצבים של מנהלי האתר. המנופאי מצידו יכול לעשות עבודה מקצועית ומעולה אבל אין לו את האמצעים הנדרשים לכך והוא נאלץ לסמוך על אחרים. האתתים מצדם לא תמיד מבינים איפה הבעיה, בין היתר כי אין להם הכשרה מתאימה. לכל הבלגן הזה תוסיפו את המשגיח על האתתים ותקבלו מחזה של "מגדל בבל", ברדק בהעברת המידע ומנופאי שמתקשה לספק את הסחורה. חוץ מזה, בואו נודה, שיטת ה"סמוך" כבר הוכחה ככישלון בכל תחום אפשרי והדבר נכון גם ובעיקר לאתרי בנייה ופרויקטים יקרים ומורכבים, המצריכים יעילות כלכלית ובטיחות מרבית. לכן, בשנים האחרונות החלו מנהלי אתרים, מהנדסים ומנהלי רכש לחפש פתרונות שונים לבעיית הראייה והמרחק של המנופאי והכניסו את מצלמת העגורן לשימוש.
טעויות שלא תרצו לעשות ברכישת מצלמת מנוף
כחלק מהשקעות הרכש, הבטיחות והניהול, שמטרתן לחסוך זמן וכסף אבל גם לשפר את הבטיחות, הותקנו מצלמות שונות על מנופים אבל מהר מאוד התברר שהן לא הפתרון המושלם. חלק ממצלמות המנופים מצריכות טעינה למשל, מה שהופך אותן ללא פרקטיות ומסורבלות. קחו למשל את מצלמות וו ההרמה, אלו שמותקנות על הפסטקה. מנהלי האתרים מעידים שהן סובלות מחוסר התאמה לצרכים בשטח, בין היתר כי הן חשופות לפגיעות חוזרות בזמן ביצוע ההנפות. מה שעוד קורה עם מצלמות מנופים מסוג זה, הוא שברגע שהאונקל יורד למטה, שדה הראייה מצטמצם אוטומטית ולא מתקבלת התועלת הנדרשת. עוד דבר שצריך לחשוב עליו בעת רכישת מצלמת עגורן, הוא על תנאי מזג האוויר והניראות בתוך אזורים שונים, כגון פירים של מעליות, שמשפיעים על איכות התמונה. כשאתם בוחרים מצלמת מנוף, היזהרו שלא להתפתות למחיר זול שבסוף יעלה לכם ביוקר או פשוט לא יחסוך לכם זמן וכח אדם וסתם זרקתם כסף לפח.
כל העצות לרכישת מצלמת עגורן
אם כבר החלטתם שאתם מתקדמים מניהול "מגדל בבל" לניהול חכם ומתקדם עם מצלמת עגורן אז כדאי מאוד לבדוק שהיא מספקת את כל היכולות והצרכים הנדרשים לכם. ראשית, המצלמה חייבת להיות מותקנת על סל העגורן. אל תתפשרו בעניין זה, מדוע? כי באופן הזה המצלמה זזה יחד עם עגלת המנוף ועוקבת אחרי וו ההרמה, נקודות הטעינה, המסלול והפריקה. חשוב מאוד שהיחידה המותקנת על הסל תיטען באופן סולארי על ידי אנרגיית השמש, ללא צורך בכבלים והטענה חשמלית. מלבד יחידת מצלמת המנוף על הסל, יש צורך ביחידה משלימה נוספת בתוך תא המנופאי, לשם למעשה משדרת המצלמה ומאפשרת לו לקבל תמונה מלאה על גבי מסך וגם לשלוט ידנית בצילומים. המנופאי צריך שתהיה לו את האפשרות לכוון את המצלמה על ידי קירוב הזום כשהוא גבוה יותר והרחקת הזום וקבלת תמונה רחבה כשהוא נמוך יותר. רמת הדיוק בעבודה עם מצלמת עגורן צריח מסוג זה תביא את המנופאי לביצוע מדוייק, תוך שהיא מונעת תקלות והנפות עיוורות, כח אדם ואתתים בשטח ותאונות פוטנציאליות. חשוב לשים לב שהמצלמה יודעת לתת מענה לתנאי מזג אוויר או תנאי שטח שמגבלים את הראייה. למשל, מצלמת מנוף שעננים או כניסה לפיר מעלית לא ישפיעו על איכות התמונה שלה. מצלמות מנופים אלו מאפשרות למפעיל לראות את כל המקומות הנסתרים, המתים והחשוכים וכתוצאה מכך זמני ההנפה והדיוק מתקצרים משמעותית ונמנעים עיכובים מיותרים.
פחות כח אדם, פחות זמן, הרבה יותר טוב
בשנים האחרונות נכנסו לפעולה מצלמות עגורן מתקדמות ומשוכללות, שנותנות פתרונות לכל המגבלות שהיו קיימות בעבר כאשר מנהלי אתרים, מנהלי רכש ומהנדסי ביצוע היו מסתמכים על כח אדם ומיכשור, שמטבעם לא יכולים לתת תפוקה מיטבית. מצלמות מנוף צריח נותנות מענה לכל אלו ולמעשה הפכו את עבודת המנופאי למדוייקת ויעילה, תוך חיסכון בעובדים וללא צורך בהסתמכות על תקשורת בין אישית ביניהם. בנוסף, הזמן היקר שנחסך בפעולות המנופאי בזכות המצלמה, מאפשר קצב עבודה מהיר יותר ובסופו של דבר, היעילות הכלכלית והבטיחותית היא השיקול המכריע שמוביל לרכישת מערכת הראייה לעגורן צריח. יזמים וקבלנים אוהבים אותה כי דואגת לראש שקט יותר בעבודת המנופים באתרים, מביאה לפריון ותוצאות טובות יותר וממקמת אותם בליגת העל של חברות הבנייה המתקדמות והחדשניות בארץ.